woensdag 12 juni 2013

Welkom Bormio

Woensdagmorgen om 4u zijn Marc en ik vertrokken in Aalst. De rit ging vrij vlot tot 250km voor ons eindpunt... De gps toonde plots 50km en 45min meer - omleiding... Prachtig qua omgeving maar door 2 extra bergpassen (Julierpass en Berginapass), passage door Sankt-Moritz en vele wegenwerken kwam er uiteindelijk nog eens een extra uurtje bij de reistijd :-(


Schijn bedriegt... Het is nog 20 km
Je kan in Bormio met je kampeerwagen terecht...
Na enige aarzeling besloten wij toch om de omgeving van Bormio te gaan verkennen met de fiets. De "Start", VIP en Stelvio Village van #PassoDelloStevio werden snel gevonden. Zelfs de Camper-parking konden wij snel (weliswaar toevallig) lokaliseren: Marina en Jean-Pierre hebben dus geen excuus om niet een keer langs te komen... En waarom eens niet de benen testen? Over het brugje de pijl gevolgd "Bormio2000". Meteen 7à8%, bij aanvang van de klim. Na 3km zijn we teruggedraaid want na 1000km was een eerste col van 11 km toch wat van het goeie te veel. Mijn opdracht was wel geslaagd: Marc liet het idee vallen om morgen de Mortirollo te beklimmen, omdat het bij hem toch ook niet zo lekker liep... Oef!

Bormio en Marc...
's Avonds nog iets gaan eten met Tom en Patrick. Patrick werd door een plaatselijke "schone" binnengelokt in een restaurant, een goeie keuze trouwens (allez het restaurant hé:-))   ). 
Tom had in de namiddag ook al 30km gereden, Patrick echter niet: fiets spoorloos op de luchthaven van Milaan. Geen nood: Patrick heeft nog een huurfiets op de kop kunnen tikken, mocht zijn fiets morgenvroeg nog niet zijn afgeleverd in het hotel. 

Morgen staan de 2 beklimmingen van de Gavia op het programma, of meer dan 40 km klimmen...







Geen opmerkingen: